Понеділок, 11.12.2017, 04:02
Головна » 2013 » Лютий » 27 » «Солодка казка» в ПІПТі
16:48
«Солодка казка» в ПІПТі
Виробниче навчання - органічна частина навчального процесу в Первомайському індустріально-педагогічному технікумі. Його мета - формування професійних умінь і навичок, трудової та професійної дисципліни, розширення, поглиблення та закріплення теоретичних знань.
Розуміючи це, майстри виробничого навчання докладають всіх зусиль, щоб наші випускники оволоділи професійними вміннями та навичками і змогли бути конкурентноспроможними на ринку праці. 
Вже кілька років поспіль в технікумі працюють «Школа молодого майстра» і «Школа передового виробничого досвіду», організовані заступником директора з навчально-виробничої роботи Меркуловою Л.Ф. На засідання запрошуються студенти випускних курсів, перед якими вже через кілька місяців відкриються двері у самостійне життя, і хто, як не майстер, навчить новим технологіям приготування кондитерських виробів, новим видам їх прикрас .
У грудні було проведено два таких засідання, на які студенти приходять із задоволенням. Тут вони дізнаються багато нової інформації про сучасну сировину для приготування тортів, різних тістечок, можуть навчитися прикрашати кондитерські та кулінарні вироби. До таких занять із задоволенням готуються і майстри, адже їм так хочеться показати щось нове для студентів. 
Одне з таких занять у цьому році провела кондитер,  майстер виробничого навчання І категорії Рочвак І.А. Ірина Анатоліївна - майстер «золоті руки». Їй належать розробки багатьох тортів, тістечок, які по праву можна назвати кондитерськими «шедеврами». Під час одного із занять «Школи передового досвіду» на тему «Виготовлення прикрас із шоколаду» всі присутні немов перенеслися в солодку шоколадну казку. Подиву присутніх не було меж! Перед ними - древній замок з красивими деревами і огорожею. Але тільки зроблені вони ... з шоколаду, руками Ірини Анатоліївни. Під час заняття студенти мали можливість самі зробити подібні прикраси за допомогою манопов і силіконових форм, пластикових трафаретів.
Альянова Т.В., майстер-кондитер, розповіла про мистецтво в мініатюрі - птіфури. До початку заняття студенти навіть не чули такого слова, тому з цікавістю дивилися за кожним рухом рук майстра, ловили кожне її слово. Тетяна Василівна навчила їх готувати солодкі мініатюри до новорічного столу, подавати їх під час фуршеті. І як результат - кожен зміг приготувати птіфури - маленьке тістечко.
Хочеться сказати слова великої вдячностіі нашим майстрам, які ставлять перед собою мету не тільки розповісти про нові види сировини та способи роботи з ним, але і діляться зі своїми вихованцями досвідом, набутим під час виготовлення кондитерських виробів у навчальних майстернях технікуму, де народжується «солодка казка» - торти дитячої, весільної, новорічної тематики, різні тістечка, рулети, прикрашені на будь-який смак!
Себко Д.М., старший майстер ПІПТу
Категорія: Ht | Переглядів: 648 | Додав: Admin